Të gjitha kategoritë

Fletë e ngurtë polikarbonat

Mur transparent i aeroportit

Koha: 2022-03-07 Goditjet: 84

Procesi i prodhimit të fletës PC është derdhur me nxjerrje, dhe pajisja kryesore e kërkuar është një ekstruder. Për shkak se përpunimi i rrëshirës së PC-së është i vështirë, kërkesat për pajisjet e prodhimit janë të larta. Pjesa më e madhe e pajisjeve për prodhimin vendas të pllakave PC janë të importuara, shumica e të cilave vijnë nga Italia, Gjermania dhe Japonia. Shumica e rrëshirave të përdorura importohen nga GE në SHBA dhe Baver në Gjermani. Para nxjerrjes, materiali duhet të thahet rreptësisht në mënyrë që përmbajtja e tij e lagështisë të jetë nën 0.02% (fraksioni masiv). Pajisjet e nxjerrjes duhet të pajisen me plepa tharjeje me vakum, ndonjëherë nevojiten disa në seri. Temperatura e trupit të ekstruderit duhet të kontrollohet në 230-350°C, duke u rritur gradualisht nga mbrapa në pjesën e përparme. Koka e përdorur është një kokë e sheshtë e tipit të çarë të ekstruduar. Nxjerrja më pas ftohet me kalendim. Vitet e fundit, për të përmbushur kërkesat e performancës anti-UV të pllakës së PC-së, shpesh në sipërfaqen e pllakës së PC-së është e mbuluar me një shtresë të hollë aditivë anti-UV (UV), e cila kërkon një proces bashkëekstruksioni me dy shtresa, pra, shtresa sipërfaqësore përmban aditivë UV dhe shtresa e poshtme nuk përmban aditivë UV. Këto dy shtresa janë të laminuara në kokë dhe të ekstruduara në një. Ky lloj dizajni i kokës është më i ndërlikuar. Disa kompani kanë adoptuar disa teknologji të reja, të tilla si sistemi i bashkëekstrudimit të Bayer me një pompë shkrirjeje dhe pajisje bashkimi të projektuar posaçërisht dhe teknologji të tjera. Përveç kësaj, ka disa raste që kërkojnë që tabelat e PC-ve të jenë pa pika, kështu që duhet të ketë një shtresë kundër pikimit në anën tjetër. Ka edhe pllaka PC që duhet të kenë shtresë anti-UV në të dyja anët, dhe procesi i prodhimit të pllakave të tilla PC është më i ndërlikuar.

Top aeroporti

whatsapp