Të gjitha kategoritë

Fletë e valëzuar polikarbonat

Çati jashtë shtëpisë

Koha: 2022-03-07 Goditjet: 154

Polikarbonati, zakonisht i shkurtuar PC, është një rrëshirë e fortë termoplastike, e prodhuar zakonisht nga bisfenoli A dhe fosgjeni, por tani është zhvilluar edhe pa përdorimin e metodave të prodhimit të fosgjenit dhe është industrializuar në fillim të viteve 1960 dhe prodhimi industrial masiv në fund të viteve 1990. Tani është plastika e dytë inxhinierike më e prodhuar pas poliamidit. Emri i tij vjen nga grupi i tij i brendshëm CO3.

Fleta e polikarbonatit është një lloj i ri paneli me rreze dielli dhe performanca e tij e shkëlqyer e bën atë zgjedhjen e parë të materialit për çati të dhomës së diellit.
1. Transmetimi i dritës: Paneli polikarbonat i dritës së diellit ka një transmetim maksimal të dritës prej 89%, që është i krahasueshëm me xhamin. Paneli i veshur me UV nuk do të prodhojë zverdhje, mjegull dhe transmetim të dobët të dritës kur ekspozohet ndaj dritës së diellit, dhe humbja e transmetimit të dritës është vetëm 6% pas dhjetë vjetësh, ndërsa shkalla e humbjes së PVC është deri në 15%-20% dhe 12%-20 % për tekstil me fije qelqi.
2. Rezistenca ndaj goditjes: forca në goditje është 250-300 herë më shumë se xhami i zakonshëm, 30 herë e njëjta trashësi e paneleve akrilike, është 2-20 herë më shumë se xhami i kalitur, me një çekiç 3 kg poshtë dy metra pa çarje, ka "xham të pathyeshëm" dhe reputacionin e "çelik kumbues".
1646641850826646

Prev PostAsnje

Post NextSerë serrë

whatsapp